Blog

MOSTAR 07.03.-08.03.2020.

Napisali su o Mostaru: “Ko bi mog’o opjevati redom, Sve ljepote divnoga Mostara, Zar se čudis, srce, što ga ljubim sa ljubavlju sinovskoga žara”… Baš je Mostar tipičan proizvod otomanskog umijeća i sposobnosti da se pomiješaju kulture i iskustva. Osnovan krajem XV vijeka, u toku vladavine turske imperije, Mostar je za kratko vrijeme postao administrativni centar Otomanskog carstva za regiju Hercegovinu. Od tuda dolazi snažan trag identiteta i arhitekture grada Mostara, koji čuva i naredne korake svoje historije koja se, kako je vrijeme odmicalo, sve više približavala Evropi.

 

Program putovanja:

 1.DAN 07.03.2020. (subota) GRADAČAC- MOSTAR

Polazak iz Gradačca u 06:00h (Glavna autobuska stanica), Srebrenik 06:40 h (Hotel Park), Tuzla 07:30 h (Glavna autobuska stanica), Živinice 07:50 h ( TC Omega). Vožnja  u pravcu Sarajevo – Konjic – Mostar, uz usputna zadržavanja po potrebi grupe. Dolazak u Mostar oko  13.00 sati. Smještaj u hotel. Odmor. Posjeta starom gradu i obilazak kulturno – historijskih znamenitosti : Stari most, Ćejvan-ćehajina džamija – koja je izgrađena 1552. godine, najstariji lučni most u Mostaru – Kriva Ćuprija, Biščevića kuća…  Večera. Noćenje.

2.DAN 08.03.2020. (nedjelja) MOSTAR – BLAGAJ – POČITELJ- GRADAČAC

Doručak. Napuštanje hotela i obilazak izvora Bune. Nakon posjete Blagaju i odmora polazak za Počitelj, gdje je predviđen odmor i obilazak tvrđave, sahat kule, Šišman Ibrahim pašine džamije … Posjeta i obilazak vodopada Kravice. Vožnja prema Sarajevu uz kratke odmore po potrebi grupe. Dolazak kući u poslijepodnevnim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA: 95,00 KM

 

 

U CIJENU  ARANŽMANA URAČUNATO:

  •  Prevoz savremenim turističkim autobusom
  •  Noćenje na bazi 1 polupansiona u hotelu Edem 3*;
  •  Cjelokupna organizacija putovanja
  •  Usluge stručnog vodiča
  •  Obilazak grada i tvrđave sa stručnim vodičem 

U CIJENU NIJE URAČUNATO:

  •  Individualni troškovi