Blog

KRAKOW 28.02.-02.03.2020.

Magični Krakow – Kraljevski grad, romantičan kao Pariz, zabavan kao Bratislava, po mjeri kao Prag, grad čarobne atmosfere, grad mladih, bogate historije, grad brojnih barova i pubova, grad koji će vas oduševiti….

  • POLAZAK : 28.02.2020.
  • POVRATAK: 02.03.2020.
  • CIJENA ARANŽMANA : 229,00 KM

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN: BiH- POLJSKA

Polazak grupe iz Tuzle u 18:30 h. Vožnja prema Poljskoj uz kraća zadržavanja po potrebi grupe.

2. DAN: KRAKOW

Po dolasku u Krakow  odlazak na panoramsko upoznavanje sa gradom. Smještaj u hotel i kraći odmor. Nakon kraćeg odmora odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: Tvrđava Barbakan, Crkva Sv. Floriana na trgu Matejki, Florianska ulica, Glavni trg (Rynek Glowny)- Srce starog grada, ogroman i impresivan trg koji je 1978. proglašen dijelom UNESCO-ve svjetske kulturne baštine, Katedrala SV, Marije sa najvećim gotičkim oltarom u Evropi te je jedna od najvažnijih vjerskih građevina u Poljskoj, Jeglonsko sveučilište sa glavnom zgradom Collegium Maius – najstarije svučilište u Evropi, osnovano je 1364. Godine, Brdo Wawel gdje se nalaze Kraljevki dvorac – jedna od najljepših renesansih palača Evrope i Katedrala- mjesto krunisanja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN: KRAKOW, AUSCHWITZ, WADOWICE

Doručak. Fakultativna posjeta Auschwitzu- najmračnijem dijelu evropske historije. Koliko god čitali o Auschwitzu, gledali dokumentarce ili slušali priče o ovom jezivom mjestu, ništa se ne može mjeriti sa samim dolaskom u najzloglasniji od svih logora u sistemu nacističke Njemačke iz Drugog svjetskog rata.  Razgledanje spomen muzeja koncentracionog logora uz pratnju vodiča. Dolazak u Wadowice, rodno mjesto Ivana Pavla II po povratku u Krakow.  Poslijepodne slobodno za uživanje u prekrasnom Krakowu. Noćenje.

4.DAN: KRAKOW, WIELICZKA, BiH

Doručak. Nakon doručka, odlazak u Wieliczku- Srednjovjekovni rudnik i muzej soli u čijem se gornjim dijelovima nalazi muzej sa dvoranama koje su posvećene događajima i ličnostima iz poljske historije, umjetnine napravljene od soli, podzemna katedrala… Nakon obilaska rudnika soli, polazak prema BiH. Vožnja prema BiH uz usputna zadržavanja po potrebi grupe. Dolazak u BiH u kasnim noćnim satima…

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • Prevoz  autobusima visoke turističke klase (TV, video, klima, WC),
  • smještaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom,
  • pratilac grupe ispred agencije i kompletna organizacija putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • putničko zdravstveno osiguranje – 10,00 KM /osobi,
  • fakultativni izlet Auschwitz – 15,00 eur (prevoz + ulaznica)
  • fakultativni izlet Wieliczk- srednjovjekovni  rudnik i muzej- 10 eur
  • individualni troškovi

Napomena: Informativne cijene ulaznica: Bazilika Sv. Marije 10 PLN, tvornica Oskara Schindlera 24 PLN, dvorac Wawel 20 PLN.