ROCK NEW YEAR – Kotor

ROCK NEW YEAR – KOTOR

30/31.12.2018.-02.01.2019.

Velika imena domaće i regionalne rock scene – Damir Urban, Darko Rundek & Ekipa, Bombaj štampa, Psihomodo Pop, Galija, Four Blues Drivers, Autogeni trening i M.O.R.T. nastupiće u Kotoru tokom novogodišnjih praznika. Kotor je prvi grad u Crnoj Gori koji je 1997. organizovao doček na otvorenom, a već drugu godinu zaredom slavlje se odvija kroz manifestaciju Rock New Year.

Kotor je stari crnogorski primorski grad i pitoreskna mediteranska luka u zalivu Boka Kotorska koja se nalazi na listi Kluba najljepših zaliva svijeta. Zbog svojih izuzetnih univerzalnih kulturnih i prirodnih vrijednosti dio Zaliva, područje Kotora koje obuhvata kotorski i risanski dio zaliva, nalazi se od 1979. godine na UNESCO-voj Listi svjetskog naljeđa. Kažu da „… se zbilja priroda ovdje igrala kad je svoje čudesno djelo na mahove stvarala“. Stara mediteranska kotorska luka, okružena gradskim zidinama dugim 4 kilometra, je vrlo dobro sačuvana i pod zaštitom je UNESCO-a, kao svjetska kulturna baština.

 

Program putovanja:

1.DAN: 30.12.2018. ( nedjelja) TUZLA- SARAJEVO-KOTOR

Polazak iz Tuzle oko ponoći. Vožnja preko Sarajeva prema Crnoj Gori uz usputna zadržavanja po potrebi grupe.

2.DAN: 31.12.2018. (ponedjeljak) KOTOR

Dolazak u Kotor u jutarnjim satima. Smještaj u apartmane. Šetnja sa vodičem i obilazak starog grada u Kotora. Najznačajniji spomenik su masivne zidine koje su impresivne danju, ali i noću kada su osvijetljene. Prošećite uskim ulicama i trgovima starog grada gdje se kriju jedne od najstarijih srednjovjekovnih crkava u regiji. Prepoznatljiv simbol grada je romaničku katedralu Sv. Tripuna (Trifun), prepoznatljiv simbol grada. Palača Grgurina (iz 18.st.) smješten pomorski muzej koji govori o načinu života pomoraca.

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Individualni doček Nove godine na Trgu od oružja – gdje se održava koncert. U Novu godinu nas uvode Urban i Rundek a zatim Bombaj štampa i M.O.R.T. sviraju do sitnih sati. Noćenje.

3.DAN: 01.01.2019. (utorak) Kotor – BUDVA- TIVAT- Kotor

Prijepodne 1.dan Nove godine slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativan izlet do Budve, razgred grada (Citadela, ostaci antičke akropole, Gradski bedemi, Muzej grada Budve, Crkva Svetog Jovana Krstitelja, Crkva Svete Trojice…) i posjet Tivtu, crnogorskom Monte Carlu. Slobodno vrijeme za fotografisanje velebnih jahti i šetnju. Poslijepodne slobodno vrijeme. Navečer koncert Psihomodo Pop, Galija, Four Blues Drivers, Autogeni trening. Noćenje.

4.DAN: 02.01.2019. (srijeda) BUDVA- KOTOR – SARAJEVO

Odjava iz smještaja u prijepodnevnim satima. Polazak za Herceg Novi. Slodobno vrijeme za kafu i individualni razgled. U podnevninim satima polazak za odredišta u BiH.

CIJENA ARANŽMANA:  od 155,00 KM

U cijenu aranžmana je uračunato:

* Prevoz autobusima visoke turističke klase;

* Smještaj u apartmanima sa 3* i 4* prema vlastitom izboru prilikom rezervacije

* pratioc grupe ispred agencije

 

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

* Troškovi obaveznog putničkog osiguranja – 10,00 KM;

* fakultativni izlet Budva-Tivat

* lokalni vodiči

* individualni troškovi

– mogućnosti izbora smještaja i vrste pansiona, cijenovna tabela prilikom rezervacije