Opatija
 • Destinacija: Opatija/Zagreb
 • Polazak: 08.12.2018 (subota)
 • Broj dana/prevoz : 2 dana/autobus
 • Cijena: od 149 KM


OPATIJA- ZAGREB

Festival čokolade- Advent

Čokoladna vikend čarolija– 8./9. Decembar 2018.

 

Advent u Opatiji prvog vikenda u mjesecu decembru ima okus čokolade i finih slastica. Festival čokolade je najslađa opatijska manifestacija sa brojnim atraktivnim programima na raskošno uređenim ulicama i hotelima kraljice Jadrana Opatije. Predstaviti ce se najbolji domaći i međunarodni čokoladni brendovi, ali i male specijalizovani proizvođači originalnih slastica od čokolade. Opatija je poznata oaza wellnessa i thalassoterapije, njena bogata ponuda spa&wellness užitaka pomješana sa mirisima i okusima najpopularnije slastice upotpuniti će ovu čokoladnu vikend čaroliju.

Vikend pun užitaka za sva čula završavamo “Šećer dolazi na kraju- godine” Advent u Zagrebu – najbolja adventska destinacija Europe. Priuštite sebi ovaj preksrasan vikend u znaku čokolade i Adventa.

 1. dan: ( subota, 08.12.2018.) Tuzla-Gradačac-Opatija

Polazak grupe iz Tuzle, Srebrenika, Gradačca u ranim jutarnjim satima (predviđeni polazak 05:00). Lagana vožnja kroz BiH i Hrvatsku, zadržavanje zbog graničnih formalnosti i po potrebi grupe. Dolazak u Opatiju predviđen je oko podne. Po dolasku smještaj u hotel, kratki odmor. Okupljanje grupe i zajednički šetnja i otkrivanje prekrasne Opatije, njenih jedinstvenih crkvica, vila i skladno uređenih parkova. Upoznati ćemo šarm nezaobilazne Ulice slavnih i omiljene uvale zvane Portić, slikati se sa čuvenom Djevojkom s galebom. Raskošno uređene opatijske ulice, restorani, kafici i hoteli sudjeluju u stvaranju čokoladne čarolije najslađeg festivala: Milinij choco svijet hotela Continental, Umjetnički paviljon Jurija Šporera, hotel Kvarner, centar Gervais, kavana Straus hotela Palace Bellvue. Poslije obilaska slijedi slobodno vrijeme za individulne aktivnosti. Povratak u hotel. Mogućnost zajedničkog odlaska na neki od choco koncerta na nekoj od gradskih adventskih lokacija u večernjim satima. Noćenje.

 1. dan: ( nedelja 09.12.2018.) Opatija-Zagreb- BiH

Doručak. Prijepodnevni sati previđeni su za slobodne aktivnosti prema izboru. Šetnica Lungomare ili bogati spa&wellness sadržaji. Napuštanje hotela i priprema za polazak za Zagreb. Na putu za Zagreb posjetiti ćemo kvarnerski vidikovac. Dolazak u Zagreb predvidjen je u 15 sati. „Šećer dolazi na kraju … godine“ naziv je ovogodišnjeg osmog po redu zagrebačkog Adventa. Zajedničkom šetnjom do najznačajnijih adventskih destinacija uvjeriti ćemo se zašto je Advent u Zagrebu već treću godinu zaredom najbolja adventska manifestacija u Europi. Trg bana Josipa Jelačića, Park Zrinjevac, klizalište na Tomislavcu…  Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada Hrvatske. Polazak kući predviđen je u 19:00 sati. Dolazak u BiH oko 22 sati i povratak na krajnje odredište oko ponoći.

Aranžman obuhvata:

 • Prijevoz modernim autobusima
 • 1 noćenja sa doručkom u hotel 3*
 • Licencirani pratioca grupe tokom putovanja
 • organizaciju i realizaciju aranžmana

Aranžma ne obuhvata:

 • putno-zdravstveno osiguranje
 • individualne troškove

CIJENA aranžmana: od 148,00 KM (ovisno o izboru raspoloživog smještaja)

više o cijenama i mogućnostima pročitajte: FESTIVAL ČOKOLADE (pdf)

NAPOMENA:

Aranžman rađen na bazi minimum 40 putnika, u suprotnom slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cijena, izmjene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 (pet) dana prije početka putovanja.

Putnici na ovom putovanju su dužni imati važeći biometrijski pasoš.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije MyTravel iz 2014. godine (www.mytravel.ba/uslovi-putovanja)

Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona 035/819-768, 062/200-202, ili na email: mytravel.ba@gmail.com