Blog

BUDIMPEŠTA 28.02.-02.03.2020.

Budimpešta je dama koja stari, ali nastoji sustići Evropu čak i po godinama. Njene zgrade čuvaju i dalje priče romantične prošlosti, ali sa vremenom polako nestaju razlike između starih fragmenata crkve Sv. Matijaša i kamenih ukrasa Ribarske tvrđave, starih nepunih stotinu godina. Iz starog, poviješću vremenitog Budima, brojnim mostovima za nekoliko se trenutaka ulazi u vrevu 20. stoljeća kojom odiše Pešta, smještena na lijevoj obali rijeke. Ovaj “biser Dunava”, pravi je svjetski grad sa modernim zgradama i prometnim ulicama, ali i mnogo više od toga.  

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (Petak, 28.02.2020.)  Tuzla- Budimpešta  

Polazak iz Tuzle sa glavne autobuske stanice u 23:50 sati. Putovanje prema graničnom prelazu Orašje/Županja uz usputna zaustavljanja radi ulaska putnika.

2.dan (Subota, 29.02.2020.)   Budimpešta

Noćna voznja preko Mohača, Dunaujvarosi i Erda sa povremenim pauzama. Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Odlazak u shopping centar “Arena Plaza” (www.arenaplaza.hu). Slobodno vrijeme za shopping. Sastanak u dogovoreno vrijeme i odlazak u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima nudimo fakultativni odlazak na vožnju brodicom po Dunavu. Cijena uključuje: Prevoz autobusom do pristaništa, vožnju brodom u trajanju od sat vremena, čašu šampanjca. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (Nedjelja, 01.03.2020.)  Budimpešta-Čarda     

Doručak. “Panoramski obilazak grada”: Trg Heroja, Parlament, Budim, Katedrala Matijas, Ribarska kula, Citadela (fakultativno). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak u “Čardu”, tradicionalni Mađarski restoran gdje ćemo provesti nezaboravne trenutke uz Cigansku muziku, večeru, i folklorni program. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (Ponedjeljak, 02.03.2020.)  Budimpešta-Pečuh-Tuzla

Doručak. Polazak za BiH. Vožnja prema Pečuhu sa povremenim pauzama. Dolazak u Pečuh oko 13:00 h. Slobodno vrijeme za posjetu centru grada ili Shopping centru “Arkad”. Zaustavljanje u trajanju od cca 2 sata. Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u Tuzlu u  noćnim satima.Kraj aranžmana.

 

 

CIJENA ARANŽMANA: 179,00 KM po osobi

(cijena urađena na bazi 45 putnika)

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

– smještaj u hotelu sa 3*** u Budimpešti na bazi dva noćenja sa doručkom (hotel je u zoni metro linija)

– usluge vodiča tokom cijelog putovanja

– organizacija putovanja

– posjeta shopping centru Arena (www.arenaplaza.hu) u Budimpesti

– posjeta Pečuhu

 

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

– fakultativni izlet “Obilazak grada” (10,00 Eura)

– fakultativni izlet “Vožnja brodicom po Dunavu” (15,00 Eura)

– Izlet u restoran Čarda sa uračunatom večerom, muzikom i folklornim programom (35,00 Eura)

– troškovi obaveznog putničkog osiguranja (10,00 KM)

– doplata za jednokrevetnu sobu (60,00 KM)

– dodatno sjedište u autobusu (50,00 KM)

 

Napomene:

Popust za djecu do 12 godina starosti 10%.

REZERVACIJA  PUTOVANJA:  Za  rezervaciju  je  potrebno  dostaviti  kopiju  pasoša  i  uplata avansa od 30% od cijene aranžmana.

Za  realizaciju  fakultativnih  izleta  potrebno  je  minimalno  25  prijavljenih  putnika.  Organizator  izleta  zadržava  pravo  izmjene  termina  i  uslova  izvođenja  fakultativnih  izleta predviđenih programom.  Cijena  aranžmana  je  kalkulisana  nabazi  45  putnika.  Ukoliko  bude  manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 5 dana prije polaska na putovanje.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku  trajanja  aranžmana.  Svaki  putnik  je  dužan  samostalno  provjeriti  važnost  svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.