LJUBLJANA   DAN ZALJUBLJENIH 15.02.2020.

Emona, Laibach ili Lubiana, sve su to isti nazivi za glavni grad Slovenije, Ljubljanu. Smještena na rijeci Ljubljanici, mjesto je za koje se vežu zanimljive legende. Jedna od tih legendi vezana je za zmaja, glavni ljubljanski simbol. Priča kaže da je na tom mjestu Argonaute, grčke mitske junake, napalo čudovište iz jezera. Nakon dugotrajne borbe, svladao ga je Jazon, jedan od junaka. Čudovište je s vremenom dobilo naziv Ljubljanski zmaj i postalo simbolom cijeloga grada.


Program putovanja:


Polazak iz Tuzle sa glavne autobuske stanice u 00:00 h, Srebrenik u 00:40 h  Hotel Park, Gradačac 01:20 h glavna autobuska stanica. Vožnja u pravcu Ljubljane uz kraća zaustavljanja po potrebi grupe.  Dolazak u  Ljubljanu je planiran oko 09.00 h Po dolasku slijedi pješačka tura koja uključuje razgled značajnijih znamenitosti starog gradskog središta: Prešernov trg, Tromostovje, Riblji trg, Univerzitet, Robova fontana, Zmajev most.Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U 15:00 h planiran je polazak u Citypark tržni centar. Citypark prostire se na više od 50 000 m2 površine, ima oko 120 trgovina i restorana. Između ostalog, na prodaju su odjeća priznatih marki, obuća, sportska oprema, modni dodaci, tehnički proizvodi, kozmetika, knjige itd. Na raspolaganju su i raznovrsna kulinarska ponuda i veliki hipermarket. Marke koje možete pronaći u ovom tržnom centru su: Primark, Nespresso, Mac, Mango, New Yorker, Orsay, s.Oliver, Terranova, Reserved, Lars & Sven, XYZ i Sportina, LEGO Store, H&M, Guess, Burger King i mnogi drugi. Polazak za BiH je planiran u 18:00h.

 

CIJENA  ARANŽMANA: 59,00 KM 

 

 

U CIJENU JE UKLJUČENO:

– Prevoz modernim turističkim autobusom prema programu putovanja

– pratilac grupe

-organizaciju putovanja

 

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

–  individualni troškovi

– PZO 6,00 KM po osobi

 

 

 

NAPOMENA; Aranžman rađen na bazi 40 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cijena, izmjene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije početka putovanja.